De ce piese de origine

Ce este piesa de origine

Legislaţia actuală defineşte piesa de schimb de origine ca fiind o componentă care îndeplineşte cerinţele specifice ale constructorului vehiculului fiind validată de acesta.

Piesa de schimb de origine reprezintă aceeaşi piesă ca piesa din prim montaj, fabricată de un furnizor pentru constructor sau pentru reţeaua sa proprie de distribuţie, sub rezerva respectării drepturilor de proprietate intelectuală, adică a dreptului asupra mărcii, a dreptului asupra desenelor şi modelelor şi a dreptului de autor.

De ce piese de origine

Foloseşte numai piese de schimb şi accesorii de origine pentru a beneficia de calitatea şi garanţia constructorului şi pentru a asigura durata lungă de utilizare a vehiculului.

Piesa de origine Dacia este concepută, dezvoltată şi fabricată conform caietelor de sarcini impuse de constructorul de vehicule, care cuprind cerinţe foarte riguroase şi exigente în ceea ce priveşte alegerea materialelor şi procesele de fabricaţie ( grosime, formă, decupare, asamblare, puncte de sudură, găuriri, legături), conform normelor europene, cu scopul de a garanta un nivel înalt de securitate, calitate, reparabilitate şi respectare a mediului înconjurător.

Nu te lăsa înşelat de preţul mic al unor piese de schimb de pe piaţă. Acestea pot fi contrafăcute!

  • Plăcuţă de frână de origine – Apar marca şi referinţa
  • Placuţă de frână contrafăcută – Copiază ilegal marca şi referinţa produsului

Ce înseamnă contrafacerea unei piese de schimb?

Contrafacerea pieselor de schimb reprezintă reproducerea, prin copiere sau imitare, a unei piese, dar şi fabricarea, folosirea şi/sau punerea în circulaţie (comercializarea), fără drept, a unei mărci, însemn, desen sau model al constructorului, inducând astfel în eroare publicul cu privire la calitatea, performanţele şi fiabilitatea acelei piese.

Ce piese de schimb pot fi considerate contrafăcute

Se consideră contrafăcute:

  • toate piesele vizibile pe un vehicul (grilă calandru, capota, bară protecţie, aripă, far, etc.), care poartă amprenta logo-ului, în virtutea dreptului asupra mărcii, şi cele care definesc design-ul acelui vehicul.
  • toate piesele dintr-un vehicul, dacă marca/logo-ul constructorului apare pe produs, pe ambalaj sau pe etichetă, fără acordul titularului acelei mărci/logo.